dissabte, 15 de març del 2008

"Bollitos"

Ingredients:
150gr de sucre
2 sobrets de sucre avainillat
pell de llima i taronja
150g de llet
2 ous
100g de mantega
50g de llevat de forner
1/2 cullerada de sal
550gr de farina de força

Elaboració:

Glassejar el sucre. Afegir les pells de taronja i llima i tornar a glassejar.
Afegir la llet i la mantega: 2 minuts, temperatura Varoma, velocitat 2.
Afegir el llevat, els ous i dos culleradetes de suc de taronja/mandarina. Batre uns segons a velocitat 5.
Afegir la meitat de la farina: 15 segons, velocitat 6.
Afegir la resta de la farina: amasar 2 minuts, velocitat espiga.
Deixar reposar dins del vas tapat amb el cubilet i un drapet fins que dobli el seu volum.

Precalentar el forn a 50º

Fer els bollitos i posar-les en una safata pel al forn.
Adornar-les amb ou dur, etc...
Pinzellar-les amb ou batut i introduïr al forn fins que doblin el volum. Llavors pujar la temperatura a 225º i deixar-ho 10 minuts. Baixar la temperatura a 200º fins que estiguin cuites.